В аеропорту «Вінниця» нарешті розпочалась реконструкція злітно-посадкової смуги. Нині тут працює важка будівельна техніка, почалися підготовчі роботи до демонтажу бетонних плит і стартувало фрезерування асфальто-бетонного покриття.

– Роботи розпочались, погода сприяє, триває демонтаж старої злітної смуги., – розповів директор летовища «Вінниця» Володимир Ніценко. – Паралельно будівельники розгортають свій табір для розміщення майбутнього бетонного заводу та приміщень для проживання персоналу підрядника.


Вже відомо, що демонтаж покриття смуги планують виконати до кінця 2021-го року.

- Почалися підготовчі роботи, які включають в себе фрезерування існуючої смуги на 2 см; буде проведений частковий демонтаж плит ПАГ 18 (використовуються і в цивільній і у військовій авіації), плити будуть вийняті, заармовані і забетоновані. Потім буде нанесено вирівнюючий шар з армуванням стиків по всій смузі», – повідомив Олександр Шилюк керівник проектів у компанії «Альтком», яка виграла тендер на реконструкцію злітно-посадкової смуги в аеропорту «Вінниця». - Проектом передбачено розширення смуги на 3 метри, пристрій дренажної системи та водовідведення.

Роботи будуть проводитися на трьох колекторах. У цьому році планується укласти вирівнюючий шар з пісного бетону і верхній шар важкого бетону – 38 сантиметрів.

З інших деталей проекту повідомляють, що довжина існуючої смуги 2,5 кілометри так і залишиться. А ширина збільшиться з 42 метрів до 48 метрів, за рахунок розширення з одного боку на 3 метри і узбіч з двох сторін по 1,5 метра. Також після закінчення робіт буде встановлено світлосигнальне обладнання та метеообладнання. Проектом передбачена реконструкція основної рульової доріжки і перону.

Нині на час робіт вінницький аеропорт буде закритий, але в приміщенні аеровокзалу 2-3 жовтня відбудуться концерти 25-го джазового фестивалю.

Реконструкція аеропорту проходить в рамках програми «Велике будівництво». Замовником виступає міжнародний аеропорт «Вінниця». Перший етап робіт планується виконати до кінця 2022 року.

Поки що, на реконструкцію  аеропорту «Вінниця» держава перерахувала 135 мільйонів гривень.