…Хоч осінь на дворі, та в серці літо,

Та й не важливо, що там за пора.

Коли душа зсередини зігріта,

То і зима несе в собі вогонь добра…

Рано чи пізно в житті кожного із нас настає своя золота осінь. Символічним є те, що саме у красиву пору середини осені, 1 жовтня, весь світ відзначає День людей поважного віку. Форум 2021 “Золоті роки” пройшов цього дня у Вінницькій обласній бібліотеці ім. Тимірязєва.

– Повага до старших — головна цінність людської моралі, – сказала Катерина Піджаренко, голова БФ “Вінниця — комфортне та безпечне місто”. – Сьогодні ми проводимо у Вінниці перший форум “Золоті роки” і сподіваємось, що він стане не тільки всеукраїнським, але й міжнародним.


- Для наших поважних читачів ми організували соціальні консультації, допомагаємо їм у освоєнні комп’ютерної грамотності, спілкування по скайпу, послуги супроводження та ін., - додала Лариса Сеник, директор ВОУНБ ім. Тимірязєва. - І надалі будемо активно розвивати всі напрямки такої діяльності.

Форум проходив надзвичайно цікаво. Це був своєрідний майданчик, де обмінювались досвідом, обговорювали різноманітні практики, проводили майстер-класи і просто насолоджувались артистичними виступами юних танцюристів “Грації”, співаків і спілкуванням у дружньому товаристві. Були екскурсії, фахові консультації з юридичних питань, з медичних питань, проблем ЖКГ та соціального захисту. Фахівці обласного ГУ ПФУ розповіли про животрепетні питання пенсійного забезпечення вінничан. Круглий стіл “Серце забуте зігріємо добром” провела ГО “Вінницька обласна рада жінок України”.

Завершився форум “Золотою вечіркою” у Територіальному центрі соціального обслуговування. А 2 жовтня о 16 год учасники у “Квадраті” переглянуть прекрасний український фільм “Думки мої тихі”, після чого відбудеться церемонія закриття першого вінницького форуму “Золота пора”.

Ірина ЗОНОВА