Справжня жіноча боротьба розгорілась на конкурсі «Пані 60+». За головну корону переможниці конкурсу краси «срібного віку» змагались десятки вінничанок.

Кожна намагалась ефектно себе подати та підкорити серця членів журі. Та все ж перемогу здобула 69-річна Людмила Тихонова…

- Я навіть і мріяти не могла про перемогу. Та ніколи не очікувала, що виграю конкурс краси. Все життя я важко працювала на хімічному заводі у Вінниці. За фахом хімік-технолог. Як розумієте, робота не була зв’язана із публічними виходами та сценічною майстерністю. Та все ж я наважилась на участь у конкурсі «Пані 60+», хоча зовсім себе не відчуваю на свої роки. В мене багато енергії, я молода душею. Бажаю всім себе так відчувати, — розповідає переможниця — Людмила Тихонова.

- Як та чому ви вирішили брати участь в конкурсі?

- Вже довгий час я ходжу на заняття в Територіальний центр обслуговування населення. Там вивчаємо англійську та німецьку мови. Займаємось фітнесом та тренуємось у спортивному залі. Також у нас є команда із скандинавської ходьби. Цього року ми увійшли в десятку кращих у Дніпрі. Такою активною я стала після смерті свого чоловіка. Його не стало, і в мене ніби зупинилось життя. Та все ж я взяла себе в руки та вирішила, що буду жити і насолоджуватись кожною хвилиною.

І от, коли повідомили про конкурс, я відразу вирішила взяти участь.

Спершу я була не впевнена у своїх силах, але все ж наважилась. Ще й потрапити у ряд фіналістів було не так просто. Нас відбирали за певними критеріями. Дивились, в кого краще виходить займатись танцями, спортом та хто робить успіхи у навчанні. Нас відбирали за зовнішніми критеріями. Але враховували також харизму, поведінку та емоції.

- Як проходила підготовка до конкурсу? Чи була конкуренція між учасницями?

- У період підготовки до конкурсу всі учасниці дуже хвилювались. Це серйозний конкурс, тож ми активно готувались. Нам легко вдалось вивчити танець для виступу. Це був «бурлє» — танець на стільцях. Все тому, що ми постійно ходили на танцювальні тренування. А от дефіле стало справжнім випробовуванням для кожної жінки. Ми щоденно приходили на репетиції та вчились правильно ходити, тримати осанку, позувати. Також вдосконалювали українську мову. Бо справжня пані має вільно володіти українською. Такі вже правила етикету. Звісно, конкуренція була, хоч ми всі і подруги. Але перемогти і бути кращою хотіла кожна. На щастя, все пройшло чудово.

Ще одній учасниці також вдалось всіх здивувати. Жіночка втратила свідомість просто на сцені під час вручення нагород. Більше десяти хвилин лежала непритомна і лише завдяки швидкій медичній допомозі знову повернулась до життя. Лікарі сказали, що в учасниці піднявся тиск. Ймовірно, через хвилювання.

 Софія Копач