1 жовтня його урочисто відкрив Бартош Шеліга, віце-консул Генерального консульства Польщі у Вінниці. Він розповів, що дні польського кіно — це проєкт Польського Інституту у Києві.

У програму включено найцікавіші фільми польського кінематографу останніх років.

У зв’язку з епідеміологічними обмеженнями фестиваль проходить у гібридному форматі у співпраці з онлайн-кінотеатром Takflix.com. Він триватиме до 10 жовтня.

Вінничани побачать такі фільми:

Станіслав Лем: наука і вигадка

Станіслав Лем зачаровує ерудицією, дотепністю і неперевершеним почуттям гумору, що перетворює зустріч із ним на захопливу інтелектуальну пригоду та подорож світом його уяви.

Номер

Це комедія, наукова фантастика

Снігу більше не буде

Женя був у Чорнобилі в момент аварії, і, можливо, саме це стало причиною його особливих здібностей.

25 років невинності: справа Томка Коменди

Це зворушлива сенсаційна драма. Томаша Коменди несправедливо засудили на 25 років позбавлення волі за зґвалтування та вбивство підлітка.

Онлайн програма:

Аматори

Трагікомедія

Історія починається тоді, коли театр, створений акторами з інвалідністю, виграє участь у фестивалі.

Убий це і виїдь з цього міста

Психологічна анімація / xорор. Утікаючи від відчаю через втрату найдорожчих людей, герой ховається в безпечній країні спогадів.та ін.

Якнайдалі звідси

17-річна Оля повинна поїхати до Ірландії, щоб повернути до Польщі тіло батька, який помер, працюючи на будівництві. Олі байдуже до батька, вона хоче дізнатися, чи він зібрав гроші на машину, як обіцяв. Самостійно долаючи іноземну бюрократію, Оля зрозуміє, що її найбільшою мрією була не машина, а знайомство з батьком…

Ці фільми, які здобули нагороди на міжнародних фестивалях, демонструються польською мовою з українськими субтитрами.