У селищі Слобожанське (Дніпропетровська область) відбулися перші матчі суперліги України з волейболу серед жінок. Нагадаємо, цього сезону там виступають й вінницькі волейболістки, які піднялися із вищої ліги. Наша команда змінила назву із «Білозгар-Медуніверситет» на  «ДоброДій-Медуніверситет-ШВСМ». Тобто тепер їй допомагають нові спонсори і обласна Школа вищої спортивної майстерності.

Суперниками вінничанок в першому турі стали чинний чемпіон країни СК «Прометей» (Слобожанське) і «Аланта» з міста Дніпро.

Стартовий матч чемпіонату України завершився не на нашу користь. «ДоброДій-Медуніверситет-ШВСМ» поступився дніпрянкам із рахунком 0:3 (16:25, 17:25, 18:25). У грі проти володаря всіх трофеїв минулого сезону СК «Прометей» було зафіксовано аналогічний результат 0:3 (18:25, 12:25, 21:25).

Попереду ІІ тур суперліги України. Поєдинки пройдуть у місті Южне (Одеська область) 15-16 жовтня. Там суперницями вінничанок стануть рівненська «Регіна-МЕГУ-ОШВСМ» і луцька «Волинь-Університет-ОДЮСШ».

Головний тренер «ДоброДій-Медуніверситет-ШВСМ» Юлія Якушева розповіла «33-му каналу» про ситуацію в команді, а також прокоментувала стартові поразки:

-Із наявним складом ми боротимемося за 5-6 місця в суперлізі. Адже кадровий потенціал команди практично не змінився і порівнянні із минулим сезоном, коли  «Білозгар-Медуніверситет» виступав у вищій лізі. Щоб мати шанси на медалі, склад необхідно підсилювати.

Щодо матчів стартового туру. Перший млинець, на жаль, вийшов глевким. Із чемпіоном України «Прометеєм» боролися гідно, грали практично очко в очко. Але перспектива у команди є, треба лише почекати. Адже наш колектив за середнім віком – наймолодший в суперлізі. Руки ми не опускаємо, бо все ще попереду.

Фелікс ЖАНІН