4 жовтня у Вінниці стартувала просвітницька акція «Тиждень Любомира Гузара. Прилучитися до Великого», що передує  відкриттю першого в світі пам’ятника Патріарху УГКЦ.

Водночас, навколо вже встановленого на набережній Південного Бугу  пам’ятника кардиналу Любомиру Гузару завершуються роботи із благоустрою.

– Блаженніший Любомир Гузар – постать дуже шанована не лише греко-католицькою спільнотою, а й усім українством. З ініціативи нашої релігійної громади у місті, де він не раз бував із пасторськими візитами, у суботу, 9 жовтня, йому буде відкрито перший у світі пам’ятник. Цьому упродовж тижня передуватиме просвітницька акція, яка ближче познайомить містян з постаттю цієї непересічної людини, – повідомили у парафії УГКЦ.

Вже відомо, що до відкриття 9 жовтня о 12.00 пам’ятника Блаженнішому Любомиру Гузару у Вінниці відбудуться як релігійні, так і світські заходи, пов’язані із  моральним авторитетом не лише для вірян, а й для усіх українців.

Зокрема, в  кінотеатрі «Родина» протягом тижня двічі покажуть фільм «Бути Людиною» про Блаженнішого Любомира. У вівторок у Вінницькому обласному краєзнавчому музеї відкриється фотовиставка «Прилучитися до Великого» та експозиції з особистими речами Патріарха. А в п’ятницю у Вінницькій обласній науковій бібліотеці ім. К. А. Тімірязєва відбудеться тематичний “круглий стіл” «Бути Людиною».

Низка заходів відбудеться у храмі Покрова Пресвятої Богородиці УГКЦ. Зокрема, у середу там пройде духовний вечір «Молитва Патріарха». У четвер – вечір пам’яті: «Листи до мами з проєкту «Іди за мною», а в п’ятницю семінаристи Київської Трьохсвятительської духовної семінарії покажуть виставу «Бути Людиною».

Відкриття першого у світі пам’ятника Блаженнішому Любомиру Гузару відбудеться у суботу о 12.00 на площі біля Храму Покрова Пресвятої Богородиці за участі глави УГКЦ Блаженнішого Святослава. Передуватиме урочистостям архієрейська Божественна літургія.