Дмитро і Антон нині знаходяться в лікарнях… Один у Вінниці, а інший — у районі. Але на обох антиКОВІДактивістів один діагноз – пневмонія.

У це важко повірити, але підступна хвороба напала на цих хлопців буквально минулого тижня.

– Діма – активіст проти вакцинації? Вперше про це чую, бо для нас він пацієнт і жодної злоби чи скарги від нього ми не чули, — розповів на правах медичної таємниці лікар із Вінниці Олександр.


– За останній рік я зустрічав різні унікальні випадки, коли люди із КОВІДом пробували лікуватись молитвою, «Кагором» і травами із баночки. Але переважно це набожні пенсіонери, люди за 70 років… А тут такий молодий хлопець – і антиковідний активіст? Як лікар можу сказати, що ситуація по ньому стабілізована і все буде із ним добре. Думаю, що життя змусить його вакцинуватись після побаченого в нашій лікарні. Бо майже всі розслабились і вирішили, що коронавірус і «Дельта» їх минули… На жаль, ні!

Про стан 21-річного Антона, який із рештою актиковідних активістів із Вінниці їздив на акції протесту під Кабмін та Мі­ністерство охорони здоров’я, то він, згідно з дописами у соцмережах, також одужує.

Цікаво було б почути думку цих двох молодих вінничан про стан медицини Він­ниччини в нинішніх умовах пандемії та «жовтої» зони.

Сергій Годун