Все у стилі буремних дев’яностих: нападники в Шаргороді одягнули пішоходу мішок на голову, погрожуючи пістолетом, силою затягли у свій автомобіль та вивезли за межі міста до піщаного кар’єру. Там потерпілого побили, забрали гроші і втекли.

До правоохоронців він звернувся о 14 годині наступного дня і розповів, що коли повертався вночі додому, біля нього зупинився автомобіль «Опель Вектра» на іноземній реєстрації. У салоні було троє незнайомців. Поводилися брутально, погрожували зброєю, змусили чоловіка сісти в машину. А потім одягли на голову мішок, вивезли за місто у колишній кар’єр і там пограбували. Забрали все, що було цінного.


Але вже 1 жовтня зловмисників затримали. До операції, котру проводили оперативники карного розшуку обласного главку поліції, долучилися поліцейські від­ділення поліції № 2 Жмеринського районного відділу поліції за силової підтримки бійців спецпідрозділу КОРД.

У затриманих мешканців Він­ниці, незважаючи на їхній молодий вік (20, 23 та 26 років), за плечима суперечки з законом і судимості. Вони притягувались до кримінальної відповідальності за майнові злочини. Наразі перебувають в ізоляторі тимчасового тримання, — розповідає начальник управління карного розшуку ГУНП у Вінницькій області Андрій Дамзін.

— А затримали їх у Юхимівці Мурафської територіальної громади, у звичайній сільській хаті, де вони жили тимчасово, поки були на заробітках. Провівши обшук автомобіля, правоохоронці знайшли викрадені особисті речі потерпілого, тому заперечувати свою причетність до злочину вже не було сенсу.

Цього разу покарання для зловмисників «світить» значно суворіше, бо вони зважилися на розбій. А це — до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Воно ускладнюється ще й тим, що зловмисники викрали людину.


Поки триває досудове розслідування, затримані перебувають в ізоляторі тимчасового тримання. Нещодавно суд обрав підозрюваним запобіжний захід у вигляді тримання під вартою терміном на 60 діб.

До слова, рік тому Шаргородщина «прославилася» тим, що зловмисники тут утримували і катували викрадених людей, вимагаючи 3 тисячі доларів. Тоді, щоб звільнити заручника і затримати зловмисників, теж задіювали бійців спецпідрозділів.

Ілона ВАЛЬТЕР