Нещодавно слідчі  Головного управління поліції у Вінницькій області завершили досудове розслідування у справі з незаконного видобування корисних копалин загальнодержавного значення одним з акціонерних товариств.


За інформацією слідства, керівник підприємства, розташованого на території Гніванської громади, після припинення спеціального дозволу на користування надрами протягом 2017-2018 років незаконно видобував мігматити на території родовища.

За таке правопорушення керівнику товариства загрожує покарання – до 3-х років позбавлення волі.

– Незаконне видобування надр — це кримінальний злочин. Два роки тривало слідство. Достатки керівника кар`єру не допомогли уникнути відповідальності. Ми пильно та публічно наглядали за роботою слідчих, всебічно допомагали у ході розслідування. І надалі будемо контролювати весь процес. Бо тепер принципово довести, що боротьба кожного — не даремна, — заявляє ініціатор розслідування Сергій Сергієнко.

Директор Гніванського кар’єру Віктор Берещук наразі утримується від коментаря до цієї ситуації.

Гніванський кар’єр – найбільший в Україні

Та нещодавно у інтерв’ю для «33-го» він розповів, що неодноразово відстоював свою позицію у суді.

– Не перший рік так звані «активісти» спостерігають за діяльністю кар`єру, який на сьогоднішній день дає офіційне працевлаштування сотням людей та сплачує податки у бюджет країни. На мою думку, судові звернення — це спроби по-рейдерськи захопити родовище.

Софія Копач