Чоловіча пара Богдан Пограничний та Данило Стецюк вибороли «срібло» на чемпіонаті Європи зі спортивної акробатики.

– До змагань готувались протягом останніх двох років. У минулому році планувався чемпіонат світу, але у зв`язку із карантинними обмеженнями його проведення перенесли на цей рік. Тому спортсмени мали змогу взяти участь у чемпіонаті світу та чемпіонаті Європи, — розповідає директор Вінницької обласної дитячо-юнацької спортивної школи із складно-координаційних видів спорту Наталія Голяк.


— Перше змагання дало можливість побачити та відчути суперника. Дуже важко підготуватись під час карантину. Та ми розуміли, що потрібно гідно виступити, щоб представити Вінницю та Україну на високому рівні. Жодної хвилини не витрачали даремно.

Карантинні обмеження деякий час не дозволяли працювати в залах. Тому іноді займались на вулиці та вдома.

Срібну медаль чемпіонату Європи отримали Богдан Пограничний та Данило Стецюк. Спортивною акробатикою вони займаються протягом 10-12 років. Старшому переможцю 20 років, а молодшому — 15. Вони – майстри спорту міжнародного класу. На минулому чемпіонаті Європи (змагання серед юніорів) також здобули «срібло». Це спортсмени штату збірної команди України. Склад називається «чоловіча пара».

Також брала участь жі­ноча група. До складу входять троє дівчат. Цей склад працює зовсім нещодавно. Тренуватись во­ни почали ли­ше три місяці тому, тож це зовсім юний склад. Вони великі молодці, адже в командній роботі отримали такий хороший результат – 6-те місце.

Вінницька спортивна база на сьогодні так і залишається найкращою в Україні. Адже в нас спеціалізовані килими та акробатичні доріжки, інший якісний спортивний інвентар, що й допомагає спортсменам підготуватись до міжнародних змагань найвищого рівня.

У вінницьких акробатів велике майбутнє не лише в Україні. Наших спортсменів радо зуст­річають найкращі театральні та танцювальні майданчики світу!

Велику вдячність вони висловлюють за роботу заслуженим тренерам України Юрію Голяку, Галині Ковальчук, Альоні Луценко та Валентині Ровенчак.

Софія Копач