Завдячуючи програмі президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво», на Вінниччині у Гайсині вже працює оновлене приймальне відділення опорної лікарні.

Гайсинська лікарня входить до переліку опорних лікарень Вінницького госпітального округу. Щорічно протягом останніх років в закладі отримують стаціонарне лікування 9 тисяч пацієнтів. Лікарня обслуговує майже 200 тисяч мешканців в межах 60-хвилинного доїзду.


Для потреб Гайсинської ЦРЛ закуплено комп’ютерний томограф, апарат УЗД та цифровий рентген. За кошти Державного фонду регіонального розвитку лікарня отримала апаратуру на загальну суму 17 млн 570 тис. грн.

Якщо раніше обстеження проводилися лише платно, то зараз на цьому обладнанні за направленням лікаря або при ургентних ситуаціях мешканці району отримуватимуть безкоштовно.

Як зазначив голова ОДА Сергій Борзов, саме завдяки реалізації програми Президента «Велике будівництво» створюються комфортніші умови для роботи медиків, а головне – з’являється можливість максимально швидко надати допомогу пацієнтам і врятувати найцінніше для кожної людини – її життя.

«Програма президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво» дає можливість оновити об’єкти медичної інфраструктури Вінниччини. Сьогодні на Вінниччині відкрито вже сім таких приймальних відділень. Ми обіцяли – і ми зробили», – зазначив керівник регіону.

Так, оновлені приймальні відділення запрацювали ще у шести громадах області на базі Калинівської міської лікарні, Бершадської ОЛІЛ, Ямпільської ЦРЛ, Козятинської ЦРЛ та Могилів-Подільської окружної лікарні інтенсивного лікування.

Кожна з лікарень забезпечена необхідною технікою для надання вчасної та якісної допомоги пацієнтам, а саме: комп’ютерні томографи, апарати ультразвукової діагностики та цифрові рентгенівські апарати. І, найголовніше, - все це працює для безкоштовного обстеження пацієнтів.