ВНАУ – найбільше з усіх вузів сплатив податків у місцеві бюджети та на мільйон — допомоги українським захисникам.

– Від філії академії, через статус інституту, до Національного університету – наш заклад сьогодні є лідером аграрної освіти та науки України. Усі ці роки видатні науковці, викладачі своєю наполегливою, відданою працею творили історію рідного університету і примножували його здобутки. Наукові праці вчених нашого вузу, потужні наукові школи визнані не лише в Україні, а й далеко за її межами. Нам вдалося зберегти власні унікальні традиції, збагативши їх сучасними інноваційними надбаннями.


Від перших 152 студентів, які були зараховані на навчання наприкінці вересня 1982 року, ВНАУ виріс до 50 тисяч випускників, які сьогодні примножують славу університету у різних галузях. Кожний, для кого ВНАУ – це Альма-матер – є носієм високих професійних, культурних традицій та громадянських цінностей. - звернувся до присутніх на святі президент Вінницького національного аграрного університету Григорій Калетнік.

Не даремно університет розташований на вінницькій родючій землі. Тут справжня підготовка кадрів! Агрономія — це сфера, де наші студенти стають успішними. Вони здобувають визнання, засівають новий урожай!

Особливість університету в тому, що 39 років він розвивається і ніколи не стоїть на місці.

Григорій Миколайович  Калетнік збільшив рушійну силу даного вузу. Покращив матеріальну базу, розвинув міжнародні стосунки. Зараз у багатьох країнах світу студенти нашого університету стають кращими спеціалістами. - говорить доктор наук Вінницького Національного Аграрного Університету Валерій Адамчук.

Подробиці святкування, наукові досягнення та унікальні рецепти читайте в газеті “33-й канал”

Софія Копач
Фото Сергія Хіміча