Справжній бойовик із броньовиками, спецназом та штурмом «общаги» накрив Ладижин 29 вересня! Тут після двох місяців оперативної розробки та прихованого стеження поліція брала на гарячому банду місцевих «хіміків».

Вони варили амфетамін та продавали виключно оптовими партіями по 500 гривень за грам! Тому обшуки із заблокованими дорогами пройшли по всьому місту енергетиків… Людей просили не підходити близько до місця арешту наркодилерів, бо банда могла бути озброєна і не виключалась стрілянина.


Так в Ладижині поліцейські провели масштабну спецоперацію із залученням спецтехніки військової частини 3008 Нацгвардії України із Вінниці.

Вже відомо, що в наркобанді було 8 активних учасників — всі жителі міста Ладижин. У тому числі й неодноразово судимі за важкі злочини.

У цей день спецназ провів одразу 12 санкціонованих обшуків, в ході яких на кухнях, у ваннах та гаражах знайшли справжні нарколабораторії. А ще слідчі вилучили наркотики, прекурсори, бойову зброю, набої різного калібру, грошові кошти пачками та банківські картки, які тепер є речовими доказами у цій гучній справі.

За словами начальника Головного управління Національної поліції у Вінницькій області Івана Іщенка, поліцейські кілька місяців документували злочинну діяльність учасників угруповання, які облаштували у квартирі нарколабораторію з виготовлення амфетаміну та реалізовували на території області. Орга­нізував злочинну діяльність 31-річний житель Ладижина.

За оперативною інформацією, члени угруповання збували наркотичні засоби у великих розмірах пос­тійним клієн­там. Щодня вони обслуговували близько двох десятків покупців. Дохід від злочинної діяльності становив близько пів ­мільйона гривень, чи до 20 тисяч доларів щомісяця.

Під час проведення обшуків у наркобанди вилучили амфетамін в особливо великих розмірах — кілограмові упаковки. А ще сучасне обладнання, яке міг зібрати справж­ній «хімік» із досвідом… Але найцікавіше серед вилученого — чорнові записи клієнтури, сім-картки мобільних телефонів та понад 300 тисяч грошей у всіх валютах по курсу.

За виготовлення, зберігання та збут наркотиків чотирьом членам злочинної наркобанди із Ладижина слідчі оголосили про підозру. Їм загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна…

До речі, ці наркодилери присадили на амфетамін не лише рідний Ладижин, але й вивозили свій «товар» до Вінниці та інших великих міст України.

Сергій Годун