Станом на 5 жовтня департамент освіти ВМР звітував про 80% і більший відсоток щеплень, ковідних сертифікатів про одужання та ПЛР-тестів у педагогічних колективах міської територіальної громади.

Втім, навіть сьогодні одна приватна школа у Вінниці так і не змогла досягти необхідного рівня вакцинації. І це при тому, що навчальні заклади при релігійних громадах, навіть МП, зробили щеплення своїм вчителям!

– Всі навчальні заклади Вінниці – комунальні та приватні – працюють офлайн, окрім школи для дітей єврейської національності «Ор Менахем», де маємо 47-відсоткову вакцинацію колективу закладу, — розповіла директор департаменту освіти ВМР Оксана Яценко.


- Чому школа №26 останньою завершила вакцинування вчителів?

- Це умовне останнє місце серед комунальних шкіл міста… Бо є люди, які не вірять у вакцинацію як спосіб подолати епі­демію та коронавірус. Але ми переконали більшість колективу зробити щеплення і не закривати школу для учнів.

- Чому школа №23 достроково пішла на канікули?

- Тут причина не КОВІД! Просто є необхідність якісно завершити будівельні роботи із термомодернізації даху за теплої сухої погоди. Паралельно зробимо ремонт у школі в плані водовідведення для уникнення аварійних ситуацій, бо школа не нова… В проєкті цих робіт по каналізації не було, але час настав. Я це точно знаю, бо свого часу була там директором…

Роман Ковальський