Протягом останньої доби на Вінниччині зареєстровано 143 нових випадків ураження COVID-19. 12 людей не пережили ускладнень коронавірусної хвороби. 71 пацієнт одужав.

Станом на 05 жовтня в лабораторіях області методом полімеразної ланцюгової реакції досліджено 620342 зразки. Про це повідомляють в обласному центрі лабораторних досліджень МОЗ.


Загалом в Україні зафіксовано 9846 нових підтверджених випадків коронавірусної хвороби COVID-19 (з них дітей – 918, медпрацівників – 207). За останню добу найбільша кількість підтверджених випадків зареєстрована у Дніпропетровській (992), Харківській (940), Одеській (809), Запорізькій (667) та Донецькій (662) областях.  Від початку кампанії проведено усього 13 062 838 щеплень.

Тим часом Міністерство охорони здоров’я направило листи-подання до власників закладів охорони здоров’я з вимогами відсторонити від роботи керівників тих закладів, де лікарі, можливо, підробляли документи про вакцинацію, на час кримінального провадження. С права в тому, що з початку року відкрито понад 350 кримінальних проваджень за фактом підробки документів, що посвідчують вакцинацію від COVID-19. Нещодавно уряд погодив ініційований МОЗ законопроєкт про кримінальну відповідальність за продаж та користування підробленими COVID-сертифікатами. Українцям, що свідомо використовують фейки, загрожує штраф до 34 тисяч гривень або до 2 років обмеження волі. Медпрацівники, які будуть вносити неправдиві відомості у бази даних, отримають штраф до 68 тисяч гривень або до 2 років обмеження волі та позбавлення права обіймати посаду. А тим, хто підробки виготовлятиме та продаватиме, — штраф до 170 тисяч гривень або позбавлення волі до 3 років.

Ілона Вальтер