В апеляційному суді перенесли розгляд справи Івана Демихіна.

У вівторок в Апеляційному суді мали розглянути скаргу захисника колишнього голови Липовецької РДА Івана Демихіна, в котрій він оскаржує вирок суду першої інстанції.

Утім, адвокат з поважних причин попросив перенести справу. Та й суддя взяла відпустку на тиждень. Справу перенесли на листопад.


А п’ять років тому ця справа була чи не найрезонанснішою! Про неї розповідали усі ЗМІ, в тому числі широко висвітлювалася вона у «33-му каналі». Бо у серпні 2016 року високопосадовця затримали на хабарі співробітники відділу по боротьбі із корупцією та організованою злочинністю регіонального управління СБУ.

Тоді правоохоронці встановили, що Іван Демихін вимагав та отримав від фермера три тисячі 900 доларів США за погодження дозволу на надання в оренду 26 гектарів у Липовецькому райо­ні під садівництво.

Підозрюваному обрали міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, але він вніс 435 тисяч гривень застави та вийшов зі слідчого ізолятора. А захисники заходилися «полегшувати» статтю, перекваліфіковуючи її з «Неправомірної винагороди» на «Шахрайство», а це вже зовсім інше покарання. Замість від 8 до 12 років ув’язнення за хабар — тільки 3 роки або штраф за шахрайство...

Статтю замінили, та й потерпілий відмовився від своїх показань. А ще — справа Івана Демихіна потрапила до голови Липовецького суду. Одним словом, робилося все, щоб спустити цю справу «на гальмах». Але покарання він отримав і тепер оскаржує його в Апеляційному суді. Тому — далі буде...

Тетяна КОНДРАТЬЄВА