Сьогодні вночі не стало нашого песика. Він помер у жахливих муках, і ми не змогли його врятувати…

Увечері 29 вересня в нашого собаки почалися жахливі судоми. Ми не могли зрозуміти, в чому справа і від чого це все? Адже перед тим все було добре! Ми відвезли його до ветеринарної клініки і намагалися його врятувати. Лікарі відразу ж сказали, що це отруєння ізоніазидом, смертельною у більшості випадків речовиною для тварин. Ми зробили для нашого улюбленця все, що могли, але він у страшних муках помер.

Ми знаємо, хто винен у всьому. Це наші сусіди, котрі не раз відкрито погрожували отруїти собаку. Та й інші сусіди бачили, хто годував отрутою нашого собаку. До слова, на совісті цих сусідів не одне загублене життя тварин.

Але в поліції тільки розводять руками, мовляв, доказів немає! Як немає? Є довідка від ветеринара, свідки та величезне горе. Ми розуміємо, що нашого собаку нам вже ніхто не поверне. Але не можемо збагнути, чому сусіди, котрі отруїли його, мають залишатися непокараними? Невже життя тварини нічого не варте у світі людей? Та чи можна назвати людьми тих, хто бере на себе місію вбивати тварину? Зрештою, коли нарешті буде діяти закон про жорстоке ставлення до тварин? Люди — ви люди чи нелюди?

Юля Косенко