Відшукатися їм допоміг екіпаж групи реагування патрульної поліції відділу поліції №3 Вінницького районного управління.

Дві години спецавтомобілі орієнтували грибників сиренами та звуковими сигналами, аби вони змогли нарешті вийти на дорогу.

У відділі комунікацій поліції Вінницької області розповіли, що увечері, близько 20.00 на спецлінію «102» зателефонував чоловік і повідомив, що заблукав у лісі поблизу Якушинців разом зі своїми чотирма друзями.


Вже темніло, зорієнтуватися на міс­цевості було важко, тому вирішили звернутися по допомогу до поліцейських, аби вони змогли допомогти їм вибратися. Розповів і про те, що до лісу вони приїхали на автомобілі, який залишили на лісовій стежці.

Невдовзі екіпаж поліцейських у складі Володимира Чуловського та Петра Чонговая зв’язався телефоном з чоловіком, який просив про допомогу, та домовились, що група грибників буде рухатись на сирени поліцейських. Але з'ясувалося, що люди досить далеко відійшли у ліс і сирени спецавтомобіля не чують.

Тому довелося поліцейським заїхати углиб. Там вони наткнулися на залишене авто. Згодом з’ясувалося, що грибники пройшли майже 10 кілометрів у протилежний бік лісу.

За словами інспектора Володимира Чудовського, їм знадобилось дві години, щоб вивести грибників із лісового масиву. Люди подякували поліцейським за швидке реагування та надану допомогу.

Ілона ВАЛЬТЕР