Вінницький клуб «Олімпія-Колос-Секвоя-Школа вищої спортивної майстерності» («ОКС-ШВСМ») посів п’яту сходинку в групі «Трофі-1» Кубку європейських чемпіонів. І таким чином зберіг за собою місце в цьому дивізіоні. Турнір проходив у Відні (Австрія).

На груповому етапі вінничани двічі поступилися. Чемпіону Франції вони програли із рахунком 0:3, чемпіону Швейцарії – 1:4. В стиковій грі за 5-6 місця «ОКС-ШВСМ» здолав ХК «Торунь» (Польща) – 4:2.

-На груповому етапі пройшло лише два поєдинки. Адже чемпіони Шотландії та Вельсу в зв’язку із пандемією відмовилися від участі в Кубку, – розповів головний тренер «ОКС-ШВСМ» Павло Мазур.

За словами тренера, у Відні наша команда грала непогано. Але далася взнаки наша «ахіллесова п’ята» – реалізація створених гольових моментів.

-Не забиває ти – забивають тобі! Також дався взнаки «кадровий голод». Бо щороку кращі гравці нашого клубу перебираються у закордонні команди. Зважаючи на це, результат в КЄЧ є задовільним, – додав Павло Мазур.

В активі вінничан є індивідуальна нагорода КЄЧ. Приз кращому бомбардиру турніру “Трофі-1” отримав Юрій Дземух (чотири забиті м’ячі). Він провів один гол у ворота Швейцарії, а проти поляків оформив хет-трик.

Після виступу в Австрії вінницькі хокеїсти на траві не відпочивають. Цими днями вони проводять другий тур чемпіонату України з хокею на траві. Там лідирує чинний чемпіон країни «ОКС-ШВСМ», який розгромив черкащан – 8:2.

15-17 жовтня у Вінниці пройде вже третій тур цих змагань. Інші чотири тури та серія плей-офф відбудуться навесні та влітку наступного року.

Василь ПЕТРЕНКО