Крижопільські лісівники висадили декоративні рослини під час акції «Створюємо ліси разом!» на виконання програми Президента України у відомому культурно-історичному закладі

1 жовтня стартувала всеукраїнська акція “Створюємо ліси разом” на виконання програми Президента України “Зелена країна”. Всі держлісгоспи Вінниччини долучились до проведення акції, серед них – ДП «Крижопільський лісгосп» (директор В.В.Цимбалюк, головний лісничий С.О.Коваль).

Сьогодні в рамках акції відбулося озеленення території відомого на всю Україну меторіального музею-садиби академіка Д.Заболотного.

Музей знаходиться у селі Заболотне, яке назване на честь ученого, відповідно і назва найближчого лісництва – Заболотненське.

Працівники лісгоспу, лісництва, лісового розсадника та музею сьогодні висадили на території прекрасні декоративні рослини – ялини голубі та магнолію кобус.

Тож відтепер хай нові дерева радують очі відвідувачів! Адже щороку це місце навідує чимала кількість туристів, екскурсій. Наш земляк Данило Кирилович Заболотний – видатний український мікробіолог, епідеміолог. Саме його самовіддана, часто жертовна праця, наукові дослідження у боротьбі з епідемією холери, дифтерії, чуми та інших інфекційних хвороб врятувала життя тисячам та навіть мільйонам людей. Музей знаходиться у його маєтку, у рідному селі Чоботарка, нині – Заболотне, де вчений і його дружина поховані, де зберігся їхній будинок та особисті речі.

А ДП «Крижопільський лісгосп» нагадує, що акції «Створюємо ліси разом» триватиме упродовж двох місяців. Адміністрація лісгоспу запрошує жителів територіальних громад, що знаходяться у зоні діяльності лісгоспу, долучитися до садіння лісу, а ще – до озеленення територій шкіл, прибудинкових територій, дитячих садків, створення парків, скверів, алей. Для планети важливе кожне посаджене дерево!

Пресслужба Вінницького ОУЛМГ