Пасажирський теплохід «М.І. Пирогов» був виставлений на аукціон-передачу у бербоут-чартер (договір фрахтування судна без екіпажу). Строк договору – 5 років. Річна фрахтова ставка – 76 654 гривень. Аукціон виграв підприємець з Вінниці О.Б.Нечіпайло

Пасажирський теплохід «М.І. Пирогов» виготовлений у 1965 році в Білорусі. Його довжина 24,8 м; ширина – 4,8 м; висота борту – 1,4 м. Теплохід розрахований на перевезення 150 пасажирів. Судно потребує проведення ремонту та забезпечення радіонавігаційним та рятувальним обладнанням відповідно до вимог Регістра судноплавства України.

За договором фрахтування судна без екіпажа судновласник зобов’язується за обумовлену плату (фрахт) надати фрахтувальнику в користування і у володіння на певний термін неукомплектоване екіпажем і не споряджене судно для перевезень вантажів, пасажирів або для інших цілей торгового мореплавання. Фрахтувальник же уповноважений розпоряджатися судном протягом терміну дії чартеру на свій розсуд на правах власника. Він приймає на себе всю відповідальність і витрати зі спільного володіння.

Крім того, він має право змінити прапор судна, нанести свої фірмові знаки, а також укладати від свого імені договори фрахтування судна без екіпажу з третіми особами на весь термін дії бербоут-чартеру або на частину даного терміну (суббербоут-чартер)