Цієї неділі у нашому місті пройде масовий забіг “Нова пошта напівмарафон Вінниця”, який стане 63-м з усіх стартів ініціативи NewRun. Він матиме такі дистанції – 21 км, 10 км, 5 км, 1 км, а також командний забіг на 5 км і дитячі дистанції – 500 м і 100 м. Старти відбуватимуться на площі Костянтина Могилка. Напередодні, 16 жовтня, тут буде проводитись видача стартових пакетів учасникам. Участь у заході зможуть взяти лише ті, хто зареєструється. Подія проходитиме із суворим дотриманням карантинних вимог. За цим слідкуватимуть організатори та волонтери. На час проведення напівмарафону тимчасово буде перекрито рух транспорту на 4 вулицях.


В цьому році такі масштабні події від ініціативи NewRun уже відбулись в 11 містах України. Перед Вінницею напівмарафон приймала столиця. Співорганізаторами цих напівмарафонів виступає «Нова пошта». Його проведення у Вінниці підтримали міська рада та міський голова Сергій Моргунов. Адже такі масштабні спортивні заходи популяризують розвиток фізичної культури та спорту у громадах та спонукають до здорового способу життя.

У Вінниці “Нова пошта напівмарафон Вінниця” відбудеться в неділю 17 жовтня. Учасниками можуть стати лише ті, хто зареєструвався. Забіги заплановані на дистанції 21 км, 10 км, 5 км, 1 км, командний забіг на 5 км і дитячі дистанції - 500 м і 100 метрів. Участь у забігах на 1 км та у дитячих дистанціях 500 м і 100 м — безкоштовна. Також організатори повідомляють, що безкоштовна участь передбачена для учасників вікової категорії 60+, людей з особливими потребами та ветеранів АТО/ООС.

Але представники NewRun наголошують, що для всіх учасників події реєстрація є обов’язковою. Загалом вони очікують на 1300-1400 учасників, на даний час зареєструвалось уже більше половини, і цей процес активно триває. Обов’язкова реєстрація пов’язана ще й з тим, що організатори дуже ретельно слідкуватимуть за дотриманням санітарно-епідеміологічних норм та карантинних правил під час забігів. Весь периметр буде закритий, учасники будуть проходити температурний скринінг, а на площі Костянтина Могилка будуть розташовані в необхідній кількості санітайзери для обробки рук. Також на старті забігів спортсмени будуть знаходитись у масках із дотриманням соціальної дистанції – одна людина на 4 м2 площі.

Для проведення напівмарафону організатори залучать 200 волонтерів, частина яких будуть зокрема контролювати дотримання карантинних вимог.

Крім того, волонтери будуть допомагати 16 жовтня, напередодні самої події, проводити видачу стартових пакетів зареєстрованим учасникам. Це відбуватиметься в суботу з 12:00 до 20:00 також на площі Могилка.

В день проведення забігів учасники змагатимуться не тільки в абсолюті, а й у вікових категоріях. Переможців нагородять цінними призами від партнерів та грошовими сертифікатами. Загальний призовий фонд – 50 тисяч гривень. А всі учасники-діти на фініші отримають пам’ятну медаль та подарунки від партнерів та спонсорів заходу.

Відкриття вінницького напівмарафону 17 жовтня заплановано о 8:30. А старт відбудеться о 9:00. З деталями та регламентом заходу можна ознайомитись на сайті: https://bit.ly/2YHgdmh

На час проведення напівмарафону тимчасово, з 8:00 до 12:00, буде перекрито рух транспорту на 4-х вулицях: Хмельницькому шосе (від перехрестя з           вул. Пирогова до просп. Юності), просп. Юності (непарний бік від Хмельницького шосе до вул. Василя Порика), вул. Василя Порика (від просп. Юності до просп. Космонавтів), просп. Космонавтів (від Хмельницького шосе до вул. Келецької).

Після чого на час проведення забігу на 5 км, з 12:00 до 13:30, залишаться тимчасово перекритими для транспорту вулиці: просп. Юності (непарний бік від Хмельницького шосе до вул. Василя Порика), вул. Василя Порика (від просп. Юності до просп. Космонавтів) та просп. Космонавтів (від Хмельницького шосе до вул. Келецької). Також перекриють рух на іншій ділянці Хмельницького шосе - від перехрестя з вул. 600-річчя до просп. Юності.

А з 13:30 до 15:00 залишиться тимчасово перекритим просп. Космонавтів         (від перехрестя з вул. Василя Порика до Хмельницького шосе) – для проведення забігів на дистанцію 1 км та дитячих забігів на 500 м і 100 м.

Рух приватного автотранспорту та маршрутних таксі на час проведення забігів буде організовано в об’їзд по вулицях Театральній, Соборній, Пирогова, Келецькій, Воїнів-інтернаціоналістів.

Рух трамваїв по Хмельницькому шосе буде здійснюватися у звичайному режимі відповідно до затверджених розкладів руху.

Рух муніципальних автобусів №4, 16, 21 буде організовано в об’їзд по вулицях Пирогова, Келецькій, Воїнів-інтернаціоналістів.