Як відомо, у МОЗ затвердили перелік організацій, представники яких підлягають обов’язковій вакцинації проти COVID-19.

Це працівники центральних ор­ганів виконавчої влади та їхніх територіальних органів; місцевих державних адміністрацій та їхніх структурних підрозділів; закладів вищої, післядипломної, фахової передвищої, професійної, загальної середньої, у тому числі спеціальних, дошкільної, позашкільної освіти, закладів спеціалізованої освіти та наукових установ незалежно від типу та форми власності.


В обласному департаменті охорони здоров’я повідомили, що працівники закладів освіти та органів виконавчої влади, які не щепляться проти коронавірусу впродовж цього періоду, будуть відсторонені від роботи без збереження заробітної плати. Виняток лише для тих, хто має абсолютні протипоказання до проведення щепленaь, відповідно до переліку медичних протипоказань, затвердженого наказом МОЗ України від 16 вересня 2011 року № 595.

Наказ набирає чинності 7 листопада.

Як повідомила заступник директора департаменту охорони здоров’я Вінницької ОДА Тетяни Бондаренко, майже 7 тис. щеплень проведено серед держслужбовців. 2 500 чиновників уже отримали по дві дози. 46 136 щеплень отримали освітяни, з них майже 20 тис. — дві дози.

Людмила ПОЛІЩУК