40 хвилин пацієнтка була між життям і смертю.

Ось що про цю знакову подію у Він­ницькій обласній клінічній лікарні ім. Пирогова повідомив заступник директора з організації хірургічної допомоги Ярослав Хребтій:

– Уже вдруге у нашому закладі було виконано оперативне втручання – протезування висхідного від­ділу аорти при розриві висхідного відділу аорти з її тотальним розшаруванням. Операція здійснена в ургентному порядку за життєвими показами. Хвора майже 40 хвилин знаходилась при зупиненому серці та зупиненому апараті штучного кровообігу, охолодженим майже до 20 градусів. Тобто, поки тривало протезування, пацієнтка була між життям і смертю. Потім ми нагріли її тіло і запустили серце.


У «Пироговці» зазначають, що операція була успішною завдяки підтримці хірургів Інституту серцево-судинної хірургії ім. Амосова.

- Директор Інституту серцево-судинної хірургії Василь Лазоришинець завжди підтримує і допомагає у розвитку кардіохірургії нашої лікарні та Він­ницької області в цілому. Дякую за підтримку київським колегам, зокрема Ігорю Жекову та його команді, — відзначив Ярослав Хребтій.

Лікарі повідомили, що пацієнтка вже виписалася додому, її стан задовільний.

Ілона ВАЛЬТЕР