“Ми свій залишимо слід, бо молодь змінює світ…”. Великий патріотичний марафон у Вінницькій гімназії №2 тривав десять жовтневих днів. Учні збирали посилки для бійців ООС, проводили флеш-моби, виготовляли обереги, писали і малювали, поставили по-сучасному виставу “Котигорошко”. А завершили підготовку до святкування Покрови, Дня українського козацтва і Дня захисника і захисниці України квестом “Код нації”, який пройшов на території навчального закладу і сусіднього парку ім. Леонтовича 13 жовтня.


- У кожному з вас — незборима міць, а разом всі ми — моноліт нашої держави. Ми все зможемо! - звернулась до вихованців Ірина Михайлова, директор гімназії.

- Сьогодні бійці, волонтери, добровольці захищають цілісність України, не шкодуючи життя. А на вас, молодих, лягає відповідальність за її європейську розбудову, - сказав ст. лейтенант Микола Бугров.

Бадьоро виконав військові вправи 4-А клас, вразили майстерністю срібні призери чемпіонату Європи гімнасти Богдан Пограничний і Данило Стецюк, який навчається у 9-му класі гімназії.

А далі у локаціях національно-патріотичного квесту “Код нації” одинадцять команд 8-11 класів випробували розум, силу, командну роботу, отримавши маршрутні листи і мапи. Переможцями стали 11-А — І місце, 9-Б — ІІ місце і 9-В — ІІІ місце.

Нагородили учасників книгами і солодощами від Всеукраїнського патріотичного руху “Гідність нації” і Вінницького зонального відділу Військової служби правопорядку. Слава Україні!

Ірина ЗОНОВА