Днями більшості вінницьких шкіл повідомили, що цьогоріч осінні канікули переносяться на тиждень раніше — не з 25 жовтня, а уже з 16-го.

– Враховуючи велику кількість ви­хідних днів у жовтні, з метою організації безперервного процесу навчання та з урахуванням погодніх умов затверджено нові дати осінніх канікул: з 16 по 24 жовтня. Навчальний процес відновлюється 25 жовтня. — такі повідомлення отримали батьки він­ницьких ЗОШ.

Таким чином, школярі відпочиватимуть 11 днів — з 14 до 24 жовтня.

Єдина школа у Він­ниці, яка не йде на ка­нікули — це ЗОШ №23. Тут школярі відпочивали 4-11 жовтня. На вимушений відпочинок уч­нів відправили раніше через термінові роботи у навчальному закладі.

Нагадаємо, 14 жовтня — День захисників України — державний вихідний. А робочий день 15 жовт­ня переноситься на 23-є число, у тому числі й у школах.

Раніше повідомлялося, що відповідно до рекомендацій МОН, у ЗОШ осінні канікули планувалися з 25 по 31 жовтня.

Директор обласного департаменту освіти Володимир Буняк повідомив, що кожна громада Вінниччини на власний розсуд вирішує дати канікул у їхніх навчальних закладах:

– У Вінниці більшість шкіл відпочиває з 18 по 24 жовтня, хоча фактично вихідні починаються уже 14 жовтня. У деяких громадах — з 18 жовтня, є й такі, які нічого не переносять і працюють до 25 жовтня. А потім тиждень канікул.

Людмила ПОЛІЩУК