Його життя раптово обі­рвалось. Хоч родина робила все, для того, щоб його врятувати.. Його смерть стала шоком для самих лікарів. Адже чоловік пережив надскладні операції та мав всі шанси на життя.

Та неочікувало стався рецидив і за одну ніч його «битва за життя» закінчилась. Його кохана дружина Вікторія шокована. Ділиться, що для неї життя зупинилось.. Ще рік тому вона всіма силами боролась за його життя. Навіть коли операцію в Туреччині переносили двічі…


У 39-річного Сергія Віняра з Ямполя Вінницької області був гострий мієломонобластний лейкоз — хвороба рідкісна та смертельна. Потребувалась трансплантація кісткового мозку.

– Ми думали, що шансів вже немає, але сталося диво. Мій чоловік Сергій заново народився на світ — після трансплантації, — розповідає дружина Вікторія. – Шокуючий діагноз ми почули пів року тому. Вартість операції — більше 50 тисяч доларів. А це захмарна сума для нашої родини. Ми подали на розгляд комісії МОЗ України клопотання про фінансування лікування Сергія в Туреччині. І вже зимою комісія ухвалила рішення, але лише про оплату операції.

Ми зібрали всі можливі кошти і вирушили спершу на обстеження, а потім на операцію в Туреччину. Трансплантацію двічі відкладали. У чоловіка виявили гепатит С, тому тривалий час були вимушені лікуватись від цієї хвороби. Рахунок йшов на дні, але нам вдалось побороти цю важку інфекцію. Дивом лікарі врятували мого чоловіка Сергія.

Ми хапались за будь-яку можливість. І тут, немов подарунок долі, невідомий житель Туреччини поділився кістковим мозком для Сергія. Це дало йому можливість заново народитись на світ. Та все ж страх нас не покидав.. Жили немов на полі бою... Важко усвідомити, що тепер Сергія немає.. Моє життя зупинилось, залишився лише біль.. — говорить Вікторія Віняр.

 Софія Копач