В Одеському дитячому центрі «Молода гвардія» вдруге спалах коронавірусу.

У серпні в цьому санаторії вже фіксували масове захворювання коронавірусом. Тоді майже у ста дітей і вихователів виявили штам «Дельта». Перед новою зміною в оздоровчому закладі провели повну дезінфекцію. Але, починаючи з 27 вересня, в дитячому центрі знову виявили коронавірус. Серед хворив — 14 підлітків з Вінниччини. Про це повідомив головний санітарний лікар Одещини Віталій Гончаров. Він запевнив, що ситуація перебуває під контролем:

– Перший випадок захворювання було зареєстровано 27 вересня, останній — 5 жовтня.

В закладі проведені протиепідеміологічні заходи. Хворих дітей забрали батьки.


В департаменті охорони здоров’я Вінницької ОДА про дітей з Вінниччини, які захворіли на ковід у «Молодій гвардії» нічого не знають.

Скільки дітей з Вінницької області отримали путівки в одеські санаторії, зокрема «Молоду гвардію» протягом вересня-жовтня, запитали в обласному департаменті соціальної та молодіжної політики. Але там таку інформацію відмовилися надати. Звертаємо увагу, що це є порушенням Закону “про доступ до публічної інформації”. Тому звернулись до керівництва ОДА дати оцінку поведінки підлеглих. В іншому випадку вимушені будемо звернутись до правоохоронців.

Людмила ПОЛІЩУК