СБУ провела багатоетапні антитерористичні навчання у прикордонних районах Вінницької області

Спецпризначенці знешкодили членів умовних диверсійно-розвідувальних груп, які планували вчинити вибухи на об’єктах Дністровського гідротехнічного каскаду і втекти до самопроголошеного Придністров’я, нелегально перетнувши державний кордон.

За легендою навчань, умовні диверсанти прибули в регіон із завданням спровокувати масштабну надзвичайну ситуацію. Зловмисники планували «підірвати» стратегічні об’єкти енергопостачання.

Учасники тренувань затримали одну з «диверсійних» груп поблизу їхньої схованки, під час спроби наблизитись до терористично уразливого об’єкту.

Інша група після невдалої спроби «замінування» об’єкту критичної інфраструктури, захопила заручників та висунула вимоги до керівництва держави.

У результаті проведених перемовин та спільних антитерористичних заходів, силовики відволікли увагу озброєних «диверсантів» та ліквідували їх. Усіх заручників було звільнено.

Особливістю тренувань був пошук і нейтралізація одночасно декількох диверсійних груп поблизу кордону в нічний час. Це дало змогу змоделювати максимально складні й наближені до реальних умов антитерористичні навчання.

У тренуваннях взяли участь підрозділи регіональних управлінь СБУ, Національної поліції, Національної гвардії, Держприкордонслужби, представники органів влади і місцевого самоврядування.

За оцінками координаційної групи Антитерористичного центру при Управлінні СБУ у Вінницькій області учасники тренувань досягли мети навчань:

перевірили готовність регіональних суб’єктів боротьби з тероризмом до дій в умовах потенційної терористичної загрози;

успішно відпрацювали алгоритми міжвідомчої взаємодії щодо запобігання диверсійним і терористичним загрозам.