Станом на ранок 18 жовтня у Вінницькій області виявили 110 нових випадків COVID-19. Одужали – 105 пацієнтів. Помер один пацієнт. Вінницька область станом на 18 жовтня ще залишається в «жовтій» зоні епіднебезпеки. А до «червоної» зони перейшли одразу 5 областей: Дніпропетровська, Донецька, Запорізька, Одеська та Херсонська області.

Втім, можливе повернення нокдауну вже помітили пасажири громадського транспорту по Вінниці. Бо на вихідні водії знову почали пускати людей у вагон виключно через передні двері… Чому?

Вияилось, що із 18 жовтня у Вінниці повернулися до карантинних обмежень в міському транспорті та знову возять пасажирів возять тільки на сидячих місцях. А щоб контролювати цей процес   пускають пасажирів у салон тільки через передні двері.

Тому на зупинках знову черги, скандали та непорозуміння.

– Стою, чекаю тройлебус. Він прибув,але двері так і не відкрив. І поїхав лише із тими, хто сів через передні двері. А я що маю йти пішки? Це що знову почалось це  знущання? Ми ж не в червоній зоні! – _запитує школяр із Вінниці Артем.

У ВТК поки що не коментують цю ситуацію із транспортом через передні двері. Але очевидно, що водії тренують до повернення жорсткого контролю пасажирів.