«Вінницькі блискавки» добровільно понизилися в класі. Далася взнаки смерть мецената Юрія Коробкіна

Чоловічий баскетбольний клуб «Вінницькі зубри» нинішній сезон, як і попередній, розпочав у першій лізі чемпіонату України. Підопічні Миколи Здирки вже встигли здобути чотири перемоги. «Говерлу-2» (Івано-Франківськ) вони вдома переграли із рахунками 91:49 і 98:56. А «Тернопіль-2» – в гостях із рахунками 78:76 і 88:83. Можна сподіватися, що «зубри» цього сезону боротимуться за призові місця першої ліги і підвищення в класі.


А ось у жіночої команди «Вінницькі блискавки» ситуація була і є непростою. Перед сезоном вони добровільно понизилися в класі. Зокрема, замість суперліги почали виступати у вищому дивізіоні. Далася взнаки несподівана смерть мецената, голови міської федерації баскетболу Юрія Коробкіна. Через це виникли проблеми із фінансуванням, які повністю не розв’язані до нинішнього часу.

Втім, «Вінницькі блискавки» також стартували успішно. В чемпіонаті вони в гостях двічі переграли «Дніпро» - 83:71 і 84:70. Потім в рамках 1/8 Кубку України наші баскетболістки переграли «Мобі» (Бровари) – 72:55.

Василь ПЕТРЕНКО