Може, цей синочок ощасливить чиюсь родину? Батько, за словами матері, що покинула дитину, далекобійник. Він не знає про дитину, тому проблеми не створюватиме.

34-річну вагітну — мешканку одного із сіл Вінниччини – привезли у лікарню з підозрою на коронавірус. Тут вона народила хлопчика. Після обстеження медиків з’ясувалося, що дитина абсолютно здорова. Ковідом маля не інфікувалося. Усі органи та процеси життєдіяльності маленького пацієнта були в нормі. Яке ж було здивування медиків, коли мама раптово попросила аркуш паперу і ручку, щоб написати заяву.


– У день пологів жінка написала відмову від новонародженого сина, хоча ми її переконували, що дитина чудова, абсолютно здорова і буде приносити їй тільки радість. Але поро­ділля пояснила, що своє рішення вона давно обміркувала. І попросила сина віддати у гарну сім’ю, де він буде усім забезпеченим та щасливим. Виявляється, у породіллі уже є троє дітей і усі вони по різних інтернатах Вінницької області. Коли запитали про тата хлопчика, пацієнтка повідомила, що він далекобійник і про сина не здогадується. Коли вона дізналася про вагітність, вирішила зберегти дитину, бо боялася робити аборт, — розповіли у лікарні, де залишили немовля.

Уже декілька тижнів малюк під наглядом лікарів. Вирішується питання про оформлення дитини в інтернатний заклад.

Каріна МАЄВСЬКА