Заява

Віталій Головчук, який відрекомендувався у Хмільницькому районі нашим представником, його супутник, інші особи, задіяні в цьому конфлікті, не працюють у нашій редакції та ніяких завдань не отримували. Ми вислуховуємо всі точки зору і не поширюємо наклепів.

На яких підставах ці особи та подібні виступають від нашого імені, поширюють неправдиву інформацію, порушують основні закони журналістики, не вислухавши обидві сторони конфлікту?

Адже в такому випадку це є «чорним піаром». На якому можуть заробляти собі кошти чи інші преференції особи які так чинять. Бо справжні журналістські розслідування базуються на доказовій базі та вислуховуванні всіх сторін конфлікту.

Просимо правоохоронні органи втрутитись, щоб припинити таку практику зведення чиїхось рахунків за рахунок журналістів та поширення наклепів.

Вчора у Хмільницькому районі стався інцидент між підозрюваним в незаконному використанні землі фермером, який підозрюється і в підробці документів продовження оренди пайовиків, обважуванні їх під час отримання зерна за паї, інших злочинах, та правоохоронними органами, які виконували службові обов’язки.

Там адвокат підозрюваного, разом із своїм товаришем, відрекомендувавшись представником «33-го», робили відеозйомку, вислухавши лише фермера, проти якого вже давно заведена кримінальна справа і він ховається від вручення йому підозри у злочинах. Але ці особи чомусь вислухали лише підзахисного згаданого адвоката, не назвавши злочинів, в яких він підозрюється. Однак, поширили наклепницьку інформацію із втручанням в особисте життя. Зняте упереджене відео в Інтернеті стало спонукання до дій – палити машини правоохоронців і т.п. Як це написано в коментарях.

Просимо не поєднувати цей інцидент із редакцією «33-го». Правоохоронців – прийняти належні міри.

Повідомляємо також, що справжні журналісти «33-го» вже проводять власне незалежне журналістське розслідування інциденту який стався у Хмільницькому районі. Обіцяємо вислухати всі сторони інциденту, в тому числі і осіб, які відрекомендувавшись нашими кореспондентами, такими не були.

Від редакції: просимо всіх, до кого приходитимуть журналісти, відрекомендувались нашими журналістами, перевіряти їхні посвідчення та повідомляти нам факти про таких лжекореспондентів.

Журналістика – це свобода слова. Але не поширення наклепів.