Спецпризначенці знищили членів диверсійно-розвідувальних груп, які планували вчинити вибухи на об’єктах Дністровського гідротехнічного каскаду і втекти до самопроголошеного Придністров’я, нелегально перетнувши державний кордон.


Щоправда, цього разу ДРГ були умовними, а операція – тренувальною. За легендою, умовні зловмисники планували «підірвати» стратегічні об’єкти енергопостачання. Одну з «диверсійних» груп затримали поблизу їхньої схованки під час спроби наблизитись до електростанції. Іншій групі зашкодили «замінувати» об'єкти критичної інфраструктури. Але ті захопили заручників та висунули вимоги до керівництва держави.

У результаті проведених перемовин та спільних антитерористичних заходів силовики відволікли увагу озброєних «диверсантів» та лік­відували їх. Усіх заручників було звільнено. Особливістю тренувань був пошук і нейтралізація одночасно де­кількох диверсійних груп поблизу кордону в ніч­ний час. Це дало змогу змоделювати максимально складні й наближені до реальних умов антитерористичні навчання.

У тренуваннях взяли участь підрозділи регіональних управ­лінь СБУ, Національної поліції, Національної гвардії, Держприкордонслужби, представники органів влади і місцевого самоврядування. За оцінками Антитерористичного центру при управлінні СБУ у Він­ницькій області учасники тренувань успішно перевірили готовність міжвідомчих регіональних суб’єктів боротьби з тероризмом до дій в умовах потенційної терористичної загрози.

Сергій Денисов