Усі вони — раніше засуджені мешканці Дніпропетровщини. Один з них десять разів притягувався до кримінальної відповідальності за крадіжки і перебував у розшуку. Його поплічники в минулому теж п’ять років відсидів у в’язниці за розкрадання майна.


Затримували зловмисників на АЗС поблизу Немирова оперативники управління карного розшуку разом із спецпризначенцями.

У відділі комунікації поліції Вінниччини розповідають, що гастролери спеціалізувалися на крадіжках. Мандруючи селами регіону, зловмисники представлялись співробітниками газової служби чи військкомату. До моменту затримання на їхньому рахунку все було близько десятка крадіжок з будинків мешканців Вінниччини. А ще — злочини на території інших областей.

У поле зору поліції зловмисники втрапили після кількох зухвалих крадіжок, схожих за своїм «почерком». Учасники групи діяли за заздалегідь відпрацьованою схемою. Вчиняли крадіжки виключно з приватних домоволодінь по селах області. У випадках, коли господарі були вдома, крадії називались представниками газової служби чи військкомату. Під час «перевірки» газових лічильників чи документів у майбутніх призовників один із зловмисників відволікав увагу людей, а інший – викрадав кошти та цінні речі. Крадії ретельно готувалися до злочинів, часто змінювали автомобілі, на яких пересувалися.

Після того, як злодії винесли з оселі пенсіонерки з Ямпільщини 33 тисячі гривень, було вирішено їх затримати. Наразі зловмисники перебувають в ізоляторі тимчасового тримання. За злочини їм “світить” провести за гратами до 6 років.

Ілона ВАЛЬТЕР