17-річного Олександра Горбатюка знайшли мертвим на дні водойми поблизу села Кирнасівка. Хлопець був наполовину роздягнутим. Лише вступив на перший курс університету, закінчив школу із золотою медаллю.

– Пошукову операцію розпочали 15 жовтня після того, як рідні звернулися в відділок поліції, — каже начальник ВК ГУНП у Вінницькій області Анна Олійник.


– Крім представників особового складу тульчинської поліції, до пошуків Олександра Горбатюка долучилися мешканці села, загалом 80 осіб. Прочісували Кирнасівку і площу навколо. Аж поки вчора ввечері за селом, в ставку біля берега побачили світлу пляму. Виявилося, що то була кофта Олександра, в якій знаходився гаманець з документами. За допомогою рятувальників дістали хлопця з дна водойми мертвим. Тіло відправлене на судово-медичну експертизу. В рамках провадження статті 115 ККУ (умисне вбивство) встановлюються обставини трагедії.  За висновками судово-медичної експертизи смерть 17-річного Олександра Горбатюка настала внаслідок утоплення.

– Попередньо, на місці трагедії ознак волочіння чи боротьби не виявлено, — коментує Анна Олійник. — Перевіряємо всі можливі версії його загибелі: вбивство, нещасний випадок, самогубство.

– Сашко був нормальним хлопцем. Ніколи не робив дурниць, тому і важко віриться в те, що це самогубство. Хлопець був тихий, непримітний. Ніколи не з`ясовував ні з ким стосунки. Його мама — медсестра. Вона зараз на пенсії, як і її чоловік. Родина порядна. Ніколи ніяких скандалів не обговорювали. Та от Сашко, хоч і був хорошим хлопцем, зв’язався із поганою компанією... 14 жовтня — День захисника Вітчизни. Як правило, такі свята у селі гучно гуляють. Так було і в нас. Він сидів у компанії з хлопцями. Трохи випивав. Потім різко встав та пішов. Все село говорить, що він в той вечір був із порізаними руками та порізами на шиї. Мовляв, хлопці жартували з нього, що він самогубство вирішив вчинити. Потім з усіма попрощався, встав та пішов, але в інший бік — не додому. За селом Кирнасівки ставки. Туди всі їздять відпочивати влітку та на свята. Там його і знайшли наступного дня.

Батьки, сусіди та все село шукало Олександра. Прочісували поля та городи. І лише під вечір знайшли його одяг поблизу одного ставка. Правоохоронці викликали водолазів, які згодом дістали тіло.

Все відбувалось у присутності свідків. Тому всі бачили, що в нього були порізані шия та руки. Основна версія — самогубство. Але ми підозрюємо і вбивство, бо не віриться, що успішний студент вчинив самогубство. В нього залишилась ще на декілька років менша сестричка, яка також не вірить у офі­ційну версію, — розповідають кирнасівчани.

Софія Копач