У Вінниці завершують капітальний ремонт вулиці Данила Нечая. Цей великий інфраструктурний проєкт реалізовували в два етапи. Другу чергу, яка охоплює ділянку від вул. Московської до вул. Брацлавської, виконають навіть раніше, ніж передбачалось. Роботи тут проводять у комплексі: ремонт дороги, тротуару, облаштування зливової каналізації, освітлення, велодоріжок, встановлення світлофорів, камер відеоспостереження, павільйонів для зупинок громадського транспорту.  21 жовтня, з інспекцією об’єкт відвідали керівники міста та області.


У Вінниці продовжують формувати комфортне міське середовище. Першу фазу проєкту по капітальному ремонту вулиці Данила Нечая реалізували у 2019 році – капітально відремонтували понад 1,2 км вулиці. Друга черга – на фінішній стадії. Завдяки інтенсивним роботам та стабільному фінансуванню вона буде завершена навіть раніше, ніж попередньо передбачалось.

«Якщо говорити про Старе місто, то буквально в минулому році ми фактично завершили комплексний ремонт вулиці Гальчевського. Це тротуари, освітлення, перенесли всі кабелі в землю, оновили проїжджу частину, зробили велодоріжки, нанесли відповідну розмітку, встановили камери відеоспостереження. Якщо говорити про вулицю Данила Нечая – ремонтувати цю вулицю ми почали ще у 2018 році, завершили першу чергу в 2019 році – це 1,2 км до вулиці Московської. Потім ковід не дав нам можливість більш динамічно в цьому плані рухатися. І вже у 2020-2021 році завдяки підтримці обласної державної адміністрації та обласної ради нам вдалося на умовах співфінансування 50/50 реалізувати і завершити цей проєкт», - зазначив Вінницький міський голова Сергій Моргунов.

Оновлюють вулицю Данила Нечая відповідно до стандартів, які вже не перший рік застосовують при реконструкції доріг: зручність інфраструктури, безпека, якість виконання робіт. Це комплексне перетворення простору, яке враховує інтереси усіх учасників руху: а це - пішоходи, велосипедисти, громадський та приватний транспорт.

«Проєкт капітального ремонту вулиці Данила Нечая передбачає відновлення 2 км дороги, облаштування тротуарів, велодоріжок, 6 світлофорних об'єктів, 8 зупинок громадського транспорту, також встановлення камер відеоспостереження. Тут вже висаджено 73 дерева – червоних кленів. Фактично ця вулиця – черговий приклад модернізації мікрорайону Старого міста», - каже міський голова Сергій Моргунов.

Наразі по другій черзі ремонту вулиці Данила Нечая на 85% влаштовані інженерні мережі: водогін, зливова каналізація, зовнішнє освітлення. Постелили нижній та верхній шар асфальту на проїжджій частині, встановили бордюри, частково нанесли розмітку, поставили 2 світлофори, чотири посадкові павільйони (зуп. «пров. Кості Широцького», «вул. К. Широцького», «Цегельний завод» - з 2-х сторін) та облаштували зелені зони.

«Раніше на цій вулиці неподалік вул.Гліба Успенського не було тротуарів, і в темний час доби пішоходам було незручно тут ходити. Не всі водії могли заздалегідь побачити їх. Тому задля безпеки вінничан це дуже важливо. Ми спільно: в 50-відсотковому співвідношенні - місто і державний дорожній фонд – доклали зусиль та отримали практично нову дорогу по вулиці Данила Нечая», - наголосив голова Вінницької обласної державної адміністрації Сергій Борзов.

«Дуже важливо, що проєктно-кошторисна вартість на старті складала 100 млн гривень, а за результатами конкурсних торгів ця вартість - 78 млн грн. Є  будівництво, є якість, зручність і безпека, і є економія коштів», - зауважив голова Вінницької обласної ради Вячеслав Соколовий.

Загалом у рамках другої черги ремонту передбачено капітально відремонтувати 31 139 м2 дорожнього покриття, 14 772,0 м– тротуарного, постелити 157 м2 тактильної плитки на зупинках громадського транспорту. Також – встановити 86 металевих опор з LED-світильниками, 12 камер відеоспостереження, зробити освітлення 9 пішохідних переходів, встановити 8 зупинок громадського транспорту.

Темпи проведення модернізації інфраструктури позитивно оцінюють мешканці міста. За результатами щорічного всеукраїнського муніципального опитування, яке провів цьогоріч Міжнародний республіканський інститут за сприяння USAID щодо стану доріг, тротуарів, вуличного освітлення та транспортної інфраструктури – Вінниця отримала найвищі показники по країні.