Вулиця Вокзальна у Могилеві-Подільському — одна із 34 об’єктів, які ремонтуються за співфінансування з обласного дорожнього фонду. Вартість робіт – 14 млн грн, із них 10 млн грн – з обласного дорожнього фонду.

– У питанні будівництва і ремонту доріг наша команда кардинально змінила підходи. Ми збіль­шили загальне фінансування і одночасно зменшили внесок громад. Це дозволило практично кожній громаді бути не лише учасником, а й перемагати в конкурсному відборі, — каже голова Вінницької обласної ради В’ячеслав Соколовий.


Протяжність ділянки, яка ремонтується — 600 метрів. Тут будуть бордюри і тротуари, два пішохідних переходи, острівці безпеки та розділові смуги. І головне – якісне дорожнє покриття. А раніше були вибоїни, каже директор підрядної організації, яка ремонтує дорогу.

- Ця дорога – це продовження траси міжнародного значення М-21 і фактично в’їзд у місто. Тож ми вдячні обласній раді за підтримку цього проєкту, робимо важливу справу, цей об’єкт буде прикрасою нашого міста, – каже заступник Могилів-По­дільського місь­кого голови Михайло Слободянюк.

Обласна рада цього скликання майже втричі збільшила кількість коштів на ремонт комунальних доріг – із 50 до 170 млн грн. Це була ініціатива голови обласної ради В’ячеслава Соколового: збіль­шити кіль­кість кош­тів на ремонт доріг і одночасно зменшити від­соток спів­фі­нансування громад. Потурбувалися про комунальні дороги ще минулого ро­ку, коли голосували за обласний бюджет. Тепер на ремонт комунальних автошляхів безпосередньо в громадах Вінницької області спрямовується усі 20% коштів, які максимально дозволені законодавством. Поряд з цим, частка співфінансування громад зменшилася із 50% до 15%. Саме такий підхід допоміг розширити перелік комунальних доріг, які ремонтуються, і головне – зробити так, аби громади могли подаватися на конкурс і подужати свою частину співфінансування.

- Поступово будемо і надалі запроваджувати такі стимули та механізми, щоб кожна громада могла розбудовувати свою інфраструктуру. Люди заслуговують на комфортні умови життя і якісні послуги! – наголошує В’ячеслав Соколовий.

Сергій Годун