Робимо рідний край зеленішим спільними зусиллями! Під таким девізом сьогодні відбувалася посадка декоративних рослин у селі Кирнасівка Тульчинського району.

Садили рослини лісівники Кирнасівського лісництва ДП «Тульчинське ЛМГ» на чолі з лісничим Богданом Вікторовичем Дубовим, староста смт Кирнасівка Процишина Тамара Василівна, директори місцевих шкіл з педагогами – Кирнасівської ЗШ І-ІІІ ст. (Дерун Тетяна Володимирівна) та Кирнасівської ЗШ І-ІІ ст. (Марценюк Григорій Петрович), меценати, місцеві підприємці, які придбали для посадки садивний матеріал у Кирнасівському лісництві – Лозінський Вадим Анатолійович та Сільченко Микола Петрович.

Захід відбувся у рамках двомісячної всеукраїнської акції «Створюємо ліси разом» на виконання програми Президента України «Зелена країна». Висаджували прекрасні декоративні рослини – сажданці туї колоновидної, спіреї золотистої та спіреї білої – у самому центрі села, неподалік дитячого майданчика. Ця місцина відзначається мальовничими краєвидами, тут типово подільський сільський пейзаж із горбистими вулицями за заквітчаними садибами неповторно доповнює дзеркальна краса ставочка.


А відтепер ця місцина, яка є серцем Кирнасівки, стала ще красивішою. Рослинки ще потребують гарної приживлюваності та догляду, проте за цим справа не затримається, адже лісівники розповіли, як правильно доглядати за саджанцями, а місцеві мешканці все виконають на відмінно.

Ми дякуємо свідомим українцям, які сьогодні долучилися до такої потрібної справи, озеленення рідного села, підтримали ініціативу лісівників та президента, - зазначив лісничий Богдан Вікторович.

А Вінницьке обласне управління лісового та мисливського господарства нагадує вінничанам, що до акції можуть приднатися всі бажаючі! Адже робити свою вулицю, садибу, місто, село, країну зеленішою – значить бажати добра собі і своїм нащадкам!

Пресслужба Вінницького ОУЛМГ