Стан російського співака Олександра Сєрова, який народився та виріс в Україні, в даний час важкий. У нього розвинулася дихальна недостатність II ступеня на тлі коронавірусу.

Перебіг хвороби ускладнюється цукровим діабетом, який перейшов у стан декомпенсації — на тлі гормональної терапії. Є ризик розвитку серцево-судинних ускладнень.

Зараз співак лікується антибіотиками і гормонами, дихає через кисневу маску. Він знаходиться в ясній свідомості, стабільний.

Нагадаємо, Олександр Сєров народився 24 березня 1951 року в селі Ковалівка Миколаївської області України.

Музикою захопився в школі: грав у шкільному оркестрі на альті. Піймавши по радіоприймачу пісню Delilah, відкрив для себе світ музики Тома Джонса. З цього моменту доля Олександра Сєрова була передбачена.

У 2011 році Олександр Сєров був удостоєний звання «Народний артист України».

У співпраці з композитором Ігорем Крутим, також українцем, виконав такі популярні музичні твори, як: «Ти мене любиш», «Як бути», «Мадонна» на вірші Римми Казакової, «Я люблю тебе до сліз» і «Зорепад» на вірші Ігоря Ніколаєва.

У січні 2020 року в СБУ у відповідь на запит ЗМІ повідомили, що співаку Олександру Сєрову в’їзд в Україну не забороняли, незважаючи на незаконне відвідування ним окупованого Криму в 2017 році.

У той же час, у відомстві зазначили, що Державна прикордонна служба України була проінформована про факт порушення правил перетину кордонів Сєровим.