Хто виключив, а хто поновив – далі.
Він же так вислужувався перед Путіним! Так вітав його з “днюхою”. І що? Не угодив?

Політексперти підкреслюють, що це сталось тому, що в цій політсилі все більше переважає крило Льовочкіка та Бойка. І навпаки, здає позиції група Медведчука та Рабіновича.
Останнім «допомагає» явна публічна підтримка кума Медведчука Путіним. Зокрема обурення «незаконним» переслідуванням в Україні «невинного человека».

 

 

Ось яку заяву зробив проросійський нардеп Ілля Кива про своє виключення 21 жовтня:
- Виключення відбулося на конференції Полтавської обласної організації ОПЗЖ.
- Я, звісно, їх не влаштовую. Зі своєю принциповою позицією. Зі своїми привітаннями Путіна, зі своєю позицією щодо нацистських злочинців Бандери. Я, напевно, був єдиним в партії, хто не боявся про це говорити... Це нормальна історія, ми маємо право на свою точку зору і позицію. Я готовий як до діалогу, так і до різких безкомпромісним дій», – заявив Кива.

Однак уже в коментарі журналісту Яну Доброносову Ілля Кива сказав, що чекатиме на рішення стратегічної ради партії – Юрія Бойка, Віктора Медведчука, Сергія Льовочкіна та Вадима Рабіновича.
Цікаво, чи за Кивою піде все пропутінське крило в ОПЗЖ? Чи буде він у раді «одним у полі воїном»?
А, схоже, воювати доведеться багато з ким.
Зокрема, народ вкотре запитує Венедиктову та Баканова: чому цей чоловік за своі слова і дії досі не відповідає по закону?
Ось такі коментарі звучали щодо дій його полтавських «уже не соратників»

Однак, нещодавно стало відомо, що соратник Рабінович в центральному апараті таки відстояв цього «ценного кадра». І не він один. Бо хто ж ще так помпезнозно привітає Путіна з тим, наприклад, що дожав Європу та Україну з газом. Чи не приведи Господи, такими іншими поразками. Найкраще ж воюють проти своїх яничари та мамлюки!
Провірено століттями!
Отож посипались заяви за заявами соратників Киви. Спочатку на сайті ОПЗЖ з'явилось офіційне спростування. «Заявляємо, що дії організаторів цієї провокації, спрямованої на розкол партії, отримають належну оцінку керівництва та членів нашої політичної сили, а самі вони понесуть партійну відповідальність», – сказано у заяві партії.

Судячи з особистої заяви Юрія Бойка, також опублікованій на партійному сайті, у полтавському осередку ОПЗЖ, членом якого є Кива, дійсно виникли тертя: «В області склалася непроста ситуація, викликана внутрішньопартійною конкуренцією і поведінкою низки депутатів різних рівнів… При цьому питання про виключення будь-кого з лав ОПЗЖ у порядку деному нашої політсили ніколи не було, це брехня. Розберемось!»
Нагадаємо, Ілля Кива опублікував відео 16 жовтня, в якому «відсвяткував» роковини вбивства лідера українських націоналістів Степана Бандери, випустивши автоматну чергу у повітря у публічному місці. Проросійський політик також проголосив себе «лідером антифашистського руху» та повторив традиційні радянські та російські пропагандистські тези про Бандеру, як «прислужника фашизму». Він також назвав його «зрадником батьківщини», хоча той ніколи не був громадянином СРСР.

Ще раніше скандальний нардеп привітав з днем ​​народження президента Росії Володимира Путіна, назвавши його «великим правителем», який пише «нову історію слов'янського світу і єдності».
Хоча, як на нас, є одне безперечне уточнення:
- кров’ю жертв пише цю історію. І править не правдою, а брехнею.
Як відомо, лідер «Правого сектору» Дмитро Ярош повідомив, що Кива погодився за 5 млн дол. доставити його в Москву і здати ФСБ. І що, мовляв, йому жаль недорозвиненого путінського остолопа. Бо скоро він відповість перед феесбешниками за цих взятих 5 ляпів.

Напевно тому так «активнічає».
А ось яку думку висловив політтехнолог Вадим Карасьов:
«У Кивы может быть и свой какой-то проект, какой-то радикальный пророссийский с "движухой". Собрать больше молодежь 35-40 лет. Все же ОПЗЖ — возрастная партия. У них очень мало молодых ярких людей, уличных бойцов. Потому что наша политика делается на улице», — заявил эксперт.

За його словами:
- Киву брали в партию, чтобы он «подтянул улицу» в поддержку «Оппозиционной платформы — За жизнь», чего не получилось.

Андрій Власенко