Фінішував чемпіонат Вінницької шахової федерації із класичної гри. В цьому змаганні взяли участь 35 спортсменів – і діти, і дорослі. Чемпіоном дещо несподівано став 13-річний вінничанин із синдромом Фрімана-Шелдома (вади розвитку опорно-рухової та видозміни кістково-мозкової систем) Артем Андрієнко. Він набрав 8,5 очка в 10 турах за швейцарською системою. Разом із Артемом Андрієнком призову трійку склали юний кандидат у майстри спорту Микола Бубело і ветеран із цим же званням Олексій Седлов.

-П’ять днів змагання. Це мініжиття, яка надало важливі уроки. Не засвоївши їх, далі рухатися складно. Все ж здобуто приз – це можливість піднятися на наступну сходинку, – прокоментувала на своїй сторінці в «Фейсбуці» мати юного чемпіона Марина Андрієнко.

До речі, на рахунку 13-річного вінничанина понад 15 перших місць у шахових турнірах. Він навчається на «відмінно» в школі та регулярно перемагає навіть досвідчених і титулованих гравців. Тепер Артем готується отримати звання кандидата в майстри спорту України.

Василь ПЕТРЕНКО