Прізвище ексміністра соціальної політики за прем’єр-міністра Володимира Гройсмана Андрія Реви у черзі «пільговиків» стало сенсацією серед активістів Вінниччини та України!

Невже це той самий вінничанин Рева, що свого часу був учителем, кандидатом в мери в 90-х, заступником міського голови і навіть міністром соцполітики в уряді Гройсмана?


– Так, я стою в черзі на квартиру із 1990-го року, коли звільнився із армії та повернувся до Вінниці на роботу педагога… Відтоді 31 рік я «пільговик», який десь
700-й чи 400-й в тій офіцерській черзі. Якщо для когось це сенсація, то я їх вітаю. Бо після роботи в Кабміні я повернувся до Вінниці в свою батьківську квартиру в Тяжилові на 64 квадратних метри і тут досі живу! — розповів ексміністр Андрій Олексійович Рева.

– У Києві квартиру собі не брали?

– Ні… Міністерські квартири не брав! 10 років був членом виконкому та заступником міського голови Вінниці, але в черзі не посунувся вперед. Вас, може, це здивує, але житла собі не набрав чи не накупив…

– Вам ще далеко до пенсії? Ким працюєте після Кабміну?

– Мені 55, і до пенсії самі розумієте скільки. Тому працюю експертом, навчаю інших, як керувати державою та державними інститутами. І повірте мені, це набагато приємніше, ніж коли повчають тебе… Якщо в тролейбусі чи трамваї Вінниці зустрінете чоловіка, схожого на колишнього соцміністра Реву — не лякайтесь, це точно — я!

Роман Ковальський