У селі Скибинці Тростянецької селищної територіальної громади, що на Вінниччині, місцеві жителі висадили алею з півсотні дерев у пам’ять про загиблого на Сході односельця – Олександра Черепахи. Військовий трагічно загинув у січні 2015 року під час мінометного обстрілу в Луганській області.

Про це повідомляють в АрміяІnform.

Ініціаторкою створення алеї стала староста села Валентина Горбань, яка разом із вдовою загиблого Валентиною Черепахою та представниками закладів соціальної сфери та ветеранської ради Глибочанської сільської громади висадила дерева на знак пам’яті про загиблого земляка.

«Наш обов’язок ‒ шанувати пам’ять наших захисників. Олександр Черепаха зробив свій сміливий вибір, він пішов захищати свою землю та свій народ і загинув за Україну. Вічна йому пам’ять та пошана!», – каже Валентина Горбань.

Довідка.

Олександр Черепаха народився 25 березня 1970 року в селі Скибинці Тростянецького району Вінницької області. У 1985 році закінчив 8 класів середньої школи села Глибочок Тростянецького району, потім – Крижопільське спеціальне професійно-технічне училище № 9 (нині – Крижопільський професійний будівельний ліцей) за спеціальністю «електрик».


21 серпня 2014 року мобілізований до лав Збройних сил України. Служив стрільцем-помічником гранатометника в 30-й окремій механізованій бригаді Сухопутних військ Збройних сил України. З 2014 року брав участь в антитерористичній операції на Сході України. Учасник боїв за місто Дебальцеве Донецької області.

31 січня 2015 року солдат Черепаха загинув під час мінометного обстрілу поблизу селища міського типу Чорнухине Попаснянського району Луганської області.

Нагороджений орденом «За мужність» III ступеня (посмертно).

1 лютого 2016 року в селі Глибочок відкрили меморіальну дошку на фасаді школи, у якій навчався Олександр Черепаха.