Отже, у 2022 році в Програмі передбачається фінансування обласного конкурсу «Комфортні громади» – 40 млн грн; екологічного конкурсу «Громада кращого довкілля» – 2 млн грн; нагородження відзнаками обласного рівня – 1,7 млн грн; виплати стипендій провідним спортсменам області з олімпійських, паралімпійських і дефлімпійських видів спорту – 1,7 млн грн; виплата щорічних премій обласної ради імені Степана Руданського, Михайла Коцюбинського, Миколи Леонтовича – 120 тис. грн; придбання сучасного діагностичного та медичного обладнання для закладів, які надають вторинну, третинну (спеціалізовану) медичну допомогу – 10 млн грн тощо.

-Оновлена Програма сприятиме підвищенню ролі депутатів та їх представницьких функцій. Відзначу, що ці зміни жодним чином не впливають на ті повноваження, які були делеговані обласній державній адміністрації, – коментує голова постійної комісії з питань інвестицій, стратегічного розвитку та місцевого самоврядування Владислав Скальський.

– Наповненість Програми стає ширшою, це дасть можливість також розширити права та повноваження депутатів у процесі ухвалення рішень. Профільні програми і надалі виконуватимуть функції, які в них передбачені, – додає Галина Якубович.

Нагадаємо, наразі на Вінниччині утворено 63 територіальні громади з новими повноваженнями, ліквідовано старі райони та створено 6 нових.