Найвідоміший лікар України та ТОП-блогер із 9,4 мільйона підписників в Instagram Євген Комаровський днями опублікував вкрай емоційне відеозвернення до українців.

«Те, що лікарні забиті, – м’яко сказано… На цвинтарях ще є місця. У моргах місць немає. Черги санітарок із каталками з трупами до моргу. Більше того, забито судово-медичні морги — це морги, куди везуть тих, хто вмирає вдома. І коли вони померли вдома і їм не встигли до цього зробити ПЛР, то вони помирають не від ковіду, а від нібито якоїсь пневмонії.

На цьому фоні виникає нова страшна проблема: люди нарешті розуміють, що треба зробити щеплення, але щепитися вони не можуть, тому що вони вже купили сертифікат про вакцинацію, і їх тепер не прищепити.

А всі ті, хто в реанімації, 99% не прищеплені. І біль­шість тих, хто у лікарнях – не щеплені. А половина тих, хто нібито щеплений – із купленими папірцями.

І на цьому тлі купа народу розмірковує про віддалені наслідки вакцинації!

Один тип відправив батьків до Туреччини, і щоб вони туди спокійно поїхали, купив їм сертифікати про вакцинацію. І поховав маму з татом… Як він житиме тепер?» — запитав лікар Комаровський.

«Вишенькою на торті» лікар назвав видалення поста про вакцинацію із блогу президента Зеленського після того, як під ним почали з’являтися тисячі коментарів хейтерів.

Від блогу Комаровського, за його словами, після кожного посту про вакцинацію відписуються 3-5 тисяч людей. Але про втрату передплатників «без мізків» лікар не шкодує. «А якщо у когось мозок ще залишився, будь ласка, прищепіться, бо це погано скінчиться», — майже зі сльозами на очах сказав Євген Олегович.