Вінничанки різного віку, професій та соціального статусу об`єднались, щоб врятувати життя 55-річній медсетрі вінницької «Пироговки», яка бореться із раком молочної залози.

Хворобу у жінки виявили нещодавно. Зараз вона проходить хіміотерапію. Її колеги із відділення організували проєкт «Окрилені рожевою стрічкою» для того, щоб зібрати допомогу важкохворій Тамарі Грищенко.

– Провели де­кілька аукціонів прикрас та благодійні акції. Загалом вдалось зібрати 30 300 гривень на лікування медсестрі, — розпо­відає лі­кар-офтальмолог Катерина Андрушкова. – За роки роботи в медицині я здобула пошану в людей та звання кандидата медичних наук. Та все ж моя мета — це творити добро та допомагати людям. Проєкт «Окрилені рожевою стрічкою» організовую вже четвертий рік поспіль. І щоразу переконуюсь, що немає більшої сили в світі, аніж жінки, які об`єднуються.

Основна наша місія — попередити захворювання молочної залози. Жовтень – це Все­світній місяць боротьби із раком грудей. У фіналі нашого проєкту ми влаштували благодійний вечір. Зібрали всіх охочих вінничан та провели корисні лекції про здоров`я. Адже хворобу краще попередити, аніж потім лікувати.

Сотні сертифікатів на безкоштовне обстеження ми передали у малозабезпечені родини Вінницької області. І таке практикуємо регулярно. На жаль, щорічно нам вда­ється виявити 2-3 випадки захворювання. Цього року ми беремо опіку над малозабезпеченими жін­ками Жмерин­ського та Могилів-Поді­ль­ського районів.

Тамара Грищенко — жін­ка, котра все своє життя присвятила медицині та догляду за хворими людьми.

Її вклад у роботу «Пироговки» — безцінний. Вона працює на базі відділення, де знаходиться кафедра медичного уні­верситету. Тому залишити колегу у такій важкій ситуації просто неможливо.

Одна хіміотерапія сьогодні — це майже 20 тисяч гривень. А для людини, яка працює в лікарні за 5 тисяч, це не­під­йомна сума.

Приватбанк 51687573912 48848. Грищенко Тамара.

Софія Копач