Тому на фоні таких «медведівсько – путінських» заяв варто звернути увагу, що США закликали союзників розпочати постачання Україні летальної зброї.

І захищати свою державу ми маємо, як вважаємо за потрібне!
Бо лідер «метр з кепкою» каже, що вони не поспішають, бо ми «побадаємось», але вони нас всеодно, навіть через 50 років, заженуть «у стойло»! Бо ми «єдіний» народ! Тобто вони є – нас немає! І ми, якщо і потрібні, то лише для «чорної трансплантації». Як вам така логіка?

Тут слід нагадати, що Представник Пентагону Лора Купер засудила французько-німецькі заяви щодо безпілотника, запущеного днями українськими військами у ворога. Вона заявила, що іншим країнам необхідно зняти обмеження на постачання Києву летального озброєння, яке потрібне йому для захисту від російської агресії. Також вона визнала “цілком правомірним” застосування ЗСУ ударних безпілотників, засудивши франко-німецьку “заклопотаність” з цього питання.

Представник Пентагону навела приклад Вашингтону, який раніше погодив передачу нам американських протитанкових ракетних комплексів Javelin, боєприпасів, протитанкового та високоточного озброєння. Висловивши здивування, чому у ряду союзників США, як і раніше, діють обмеження на такі угоди з Україною.

Варто нагадати, що під час переговорів Байдена та Джонсона американський президент попросив британського прем’єра стати європейським хедлайнером військової допомоги Україні, після чого Лондон заявив про майбутні постачання в Україну ракетних комплексів.

Крім того, Білий дім планує посилити тиск на Берлін для того, щоб новий коаліційний уряд зняв обмеження на постачання Києву летальної зброї.
Адже, начебто в нашого основного союзника, вони чомусь діють досі.

Це дуже обнадійливий сигнал від нашого головного партнера – особливо на тлі того, як безпринципно поводяться окремі європейські «товариші».

Які спочатку пролобіювали добудову «Північного потоку -2», потім своїми діями спровокували енергетичну кризу, а тепер виляють хвостом перед путіним для його вирішення.

США та ЗСУ. Ще Англія. Більш важливих партнерів ми не маємо. А найголовніший партнер – наша власна міць! Тому начхати на всі “заклопотаності», які (зауважте!) від стурбованості діями Росії за Порошенка плавно трансформувалися у занепокоєння діями України за Зеленського. Захищатимемо свою землю так, як вважаємо за потрібне. Зміцнювати власну Армію і створювати надійне ополчення! Це єдиний шлях збереження незалежності.

Як там нам передали із Росії привіт «медведєвські» і «сурковські» тези? Їм поспішати нікуди – це може статись через 10-50 років, коли Росію і Україну знову воз’єднають! Тільки без доброї волі України! Бо ж нас, українців, у їхньому «понятії» немає!

Спочатку вкрали нашу історію! Як самозванці видали себе за нас! А тепер уже нас немає? І наше майбутнє, в їхньому баченні, тепер лише в одному – стати донором великого російського народу! Із 180-національностями! Тобто ми не європейці, а буряти, чукчі, удмурти, чуваші, якути! Хто там іще? Бо вождь «метр з кепкою» так вирішив!

Але і наш народ мудрий! Ми також зачекаємо, укріплюючи свою міць! Бо коли Україна буде мати достойну оборону, немає в Європі ворога, який би нас захопив! Бо, за стратегією війни, наступаючих має бути в чотири рази більше! Тому і північному сусіду «кишка тонка».

Нас можуть здолати, лише «розложивши» наш бойовий дух, роз’єднати, виростивши в тилу армію зрадників, яка називається п’ятою колоною!

Вірмо в себе і Україну! Крім нас її не захистить ніхто!
Спасибі реальним, а не «дєланим» союзникам.

Ми маємо довести, що ми не «славних прадідів великих правнуки погані».
Твльки так!
І ці зустрічі «очі в очі» з тим, хто «краще руку віддасть відрубати, аніж Україну, бо з нею він вождь великої Європейської держави, без неї просто невеличкої східної країни, в порівнянні із мільярдним Китаєм, це марна трата часу! На цьому наголосив на початку війни великий товариш України Д. Маккейн.
Основна стратегія ворога – поставити Україну на коліна фінансово, знищити національний дух і зазомбувати мізки через своїх агентів впливу, журналістів – спецпропагандистів, завербованих, релігійних і громадських діячів настільки, щоб вони самі себе здали. Як? А вибрали пропутінського президента. в він сам поїхав у Кремль і капітулював! Ну не явно, а «очі в очі».

Ось вам стратегія і тактика.
Як наша так і ворога. Карти відкриті!
Газова війна – це один із елементів цього плану. Тому всю політику Украіни, внутрішню і зовнішню, треба будувати лише на викладених вище тезах.

Тетяна Редько
Заслужений журналіст України