Його планують побудувати поблизу старої школи, в одному з приміщень якої зараз знаходиться тимчасовий храм, де звершує богослужіння громада, після того як певний час  люди молилися просто неба у центрі Томашполя.

А вже у неділю, в день пам’яті святого апостола і євангелиста Луки, митрополит Вінницький і Барський Симеон звершив чин освячення Хреста і місця для будівництва храму Нерукотворного образу Спасителя. Про це розповідають у пресслужбі Вінницької і барської єпархії ПЦУ.

Архієрею співслужили благочинний району протоієрей Сергій Поврозник, клірик Спасо-Преображенського кафедрального собору м. Вінниці протоієрей Димитрій Пилинь, настоятель храму протоієрей Михайло Василюк та секретар управління Вінницько-Барської єпархії протодиякон Владислав Демченко. Під час освячення молилися голова Томашпільської ОТГ Валерій Немировський, фундатори і благодійники храму, парафіяни разом із головою релігійної громади Ярославом Залюбівським.

Митрополит Симеон назвав звершене щойно освячення місця для храму подією, яка увійде в історію не лише Томашполя і місцевої релігійної громади, але й буде вписана в історію Вінницько-Барської єпархії і помісної Православної Церкви України, яка все більше наповнюється новими храмами.

Владика пригадав історію становлення місцевої церковної громади, до якої три роки тому, одразу після проголошення ПЦУ, прийшли віруючі люди, котрі горіли бажанням належати саме до тієї Церкви, де зберігають вірність Христу і повагу до своїх українських духовних традицій. Ці люди об’єдналися навколо ідеї побудови у рідному місті храму канонічної автокефальної Православної Церкви України. Спочатку вони молилися на центральній площі Томашполя, згодом отримали у користування приміщення, де зараз проводять богослужіння і навчаються вірі, а відтепер мають земельну ділянку, на якій сподіваються з Божою допомогою, у скорому часі, побудувати гарний храм.

Митрополит Симеон побажав фундаторам храму і настоятелю протоієрею Михайлу Василюку Божої допомоги у справі будівництва Божого Дому.