24 жовтня на ярмарку біля ТЦ «Плаза» було повно вінничан… І всі з торбами чи «кравчучками»! Бо це один із двох осінніх розпродажів у Вінниці.

І справді тут помітили найкращі ціни на городину, олію, цукор, борошно та море подільських яблук від 5 гривень.

— Цукор торгуємо по 1150 гривень за мішок, чи по 23 гривні… Дешевше вже, мабуть, не буде… Тому люди беруть, і навіть із доставкою додому, — розповів реалізатор цукру на ярмарку Віктор.

Варто зазначити, що тут повно картоплі від 5 гривень, моркви — від 4, цибулі — від 8 гривень. Борошно торгують по 14 гривень за кілограм, а сало — по 140!

Бо ж національний продукт чи люди дізнались, що ним найкраще лікувати коронавірус? Тому на ринках вже є вінницьке сало і по 200 за кілограм!

Що купив на ярмарку голова Вінницької облради

У цей день за покупками на ярмарок вирушив і голова обласної ради Вячеслав Соколовий. І що ж він купив на цьому велелюдному імпровізованому базарі?

– Купив рибу калинівську, жмеринський гречаний мед, немирівський хліб, масло, — розповів Вячеслав Соколовий. – Насправді ж осінні ярмарки, які стали традиційними, — це, в першу чергу, підтримка сільськогосподарських виробників, які мають можливість продати свою продукцію. Для людей – це можливість купити якісні товари безпосередньо у виробників, без посередників і накруток, за прийнятними цінами.

24 жовтня свою продукцію на ярмарку пропонували 160 сільгоспвиробників – фермери та підприємці.

Тут можна було придбати овочі, фрукти, молочну та м’ясну продукцію, олію, крупи. А для дачників – пропонувалися саджанці та дачний інвентар.

Вячеслав Соколовий звертає увагу, що усі продукти пройшли контроль якості і що важливо – мають доступні ціни, без «накруток».

– Важливо, що в період «ковіду» ми трохи розвантажуємо торгові мережі. Це безпечніше, бо на відкритому повітрі. Люди вийшли прогулятись, хтось з кимось зустрінеться, поспілкується, в магазині цього не було б, — сказав також Вячеслав Соколовий.

Наступний осінній сільсько-господарський ярмарок відбувся у суботу, 30 жовтня.  За розміщенням та порядком слідкувала Муніципальна варта. Також на території були встановлені біотуалети та контейнери для сміття.

Ірина ГУК